Doelgroepen kiezen in de eerste lijn kan niet !

05-02-2018 - Je Praktijk Online

 “Als eerste lijner ben ik generalist en heb ik dus geen specifieke doelgroep, iedereen is mijn potentiële cliënt.” Een uitspraak die bijna elke praktijkhouder bij ons doet als we met hen in gesprek gaan over hun online profilering. Want zonder duidelijk profiel geen duidelijk inkleuring van de praktijkwebsite en de sociale media.

En wat blijft er dan over? Een site die of grijs is (want voor iedereen geschikt) of die vooral door je beste vrienden en familie erg gewaardeerd wordt omdat die mooi is. Ook belangrijk, maar professioneel toch iets minder.

It’s all about them

Want waar gaat het online over, over hen… Hen? Ja, hen… Uw doelgroep dus. Zij die op uw praktijkwebsite moeten komen om iets te doen. En zij die uw fanpage ‘moeten’ liken op Facebook om zo uw leuke actie te verspreiden. En als uw cliënt een jonge vrouw van 34 is, gaat dat natuurlijk heel anders dan met een man op leeftijd van 78 of een jonge guppennek van 14. U wilt toch ook aangesproken worden in de taal die u past?

Kiezen is geen uitsluiten

We willen we toch allemaal zo veel mogelijk mensen zo goed mogelijk helpen. En het liefst mensen die ook bij u en uw diensten passen. Dus maak dan ook vooraf die keuze,dat maakt het voor iedereen veel makkelijker. En dat betekent niet dat u de rest uitsluit en wegstuurt. Nee, dat betekent dat u die minder direct en actief benadert.

Dat helpt u ook in uw online praktijkplan (zie ook onze eerdere blog hierover). Wat u wilt is onbekenden helpen cliënt bij u te worden, tevreden te zijn met uw dienstverlening. U wilt ervoor zorgen dat ze ambassadeur van uw praktijk worden. Als zij op een feestje vertellen hoe goed uw dienstverlening is, heeft u de beste reclame die maar mogelijk is.

En hoe doet u dat?

Ook dat kun u vanuit meerdere kanten aanvliegen. Uitgangspunt is natuurlijk altijd dat “het” moet aansluiten. Of aansluiten van de cliënten bij uw diensten. Maar dan moet u heel erg goed op zoek gaan naar passende cliënten. Of omgekeerd: u past uw diensten aan bij het aanbod aan cliënten,bijvoorbeeld in uw wijk of vakgebied. Misschien is er een actuele wijkscan te vinden zodat u de populatie van uw wijk beter kent, en daarbij passende specifieke diensten kunt ontwikkelen.

Maak dan een duidelijke keuze, voor maximaal 3 doelgroepen en ga van daaruit verder uw plan uitwerken. Welk online kanaal (website, Facebook, Twitter, nieuwsbrief) gaat u voor welke doelgroep inzetten en hoe dan?

Ingewikkeld ?

Mwoah, meer lastig en even wennen om zo naar cliënten te kijken en keuzes te maken. Dat voelt ook eng alsof u ineens veel mensen in de steek laat. Dat doet u natuurlijk niet, maar u geeft sommigen iets meer aandacht. Zodat u hen nog beter kunt helpen.

Conclusie : Doelgroepen kiezen in de eerste lijn kan wel !

Terug